Aanmelden behandeling MCE Improve!

Hoe meld u zich aan voor een behandeling bij MCE Improve! en hoe is een behandeling opgebouwd?

1. Aanmelden

U kunt zich aanmelden door telefonisch contact op te nemen met +31(0)544 376756 of door het contactformulier op de website in te vullen. Na het invullen van het contactformulier zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Voor het inplannen van een intake binnen onze BGGZ-praktijk MCE Improve! is een verwijsbrief verplicht.

2. Uitnodiging eerste gesprek

Na uw aanmelding, zullen wij u uitnodigen voor een intakegesprek in onze praktijk aan de Mercatorstraat 40 in Lichtenvoorde. Deze uitnodiging wordt altijd per e-mail bevestigd.

3. Direct aan de slag

Naast de bevestigingsemail ontvangt u per mail ook een uitnodiging voor het invullen van een online vragenlijst (ROM). Dit is een beginmeting van de situatie vóór de start van je behandeling.

4. Het intakegesprek

Tijdens uw eerste gesprek maakt u kennis met uw behandelaar. Samen bespreekt u de antwoorden van de vragenlijst en de welkomstmodule. U bepaalt samen het doel van de behandeling en hoeveel gesprekken daarvoor nodig zijn. U bespreekt welke behandeling het beste past bij uw vraag. Dat kan bijvoorbeeld face-to-face behandeling zijn of een online behandeling.

Mogelijk is er ter kennismaking nog een tweede behandelaar bij het eerste gesprek. Dat is de regiebehandelaar. De regiebehandelaar is eindverantwoordelijk voor uw behandeling.

Daarnaast krijgt u de inloggegevens voor onze online module Karify. Met dit E-health programma kunt u aan de slag om naast reguliere behandeling extra handvaten te krijgen via deze online modules.

5. Start behandeling

Na het intakegesprek volgen de behandelingen. De data en tijden plant u in overleg met uw behandelaar in. Om de voortgang van de behandeling te monitoren, zullen we ook eenmaal een tussentijdse ROM afnemen. Deze vult u zelf in maar de resultaten worden gezamenlijk besproken om te de voortgang van de behandeling t.o.v. de gestelde doelen te evalueren.

6. Afronding van de behandeling

Onze behandelingen zijn doelgericht en praktijkgericht waardoor u zelfstandig verder kunt met de vaardigheden die u heeft geleerd.

Helemaal aan het eind van de behandeling vult u nogmaals de ROM-vragenlijst in. Zo meten we het eindresultaat van uw behandeling. Na de afronding van de behandeling vragen we u de CQ-Index in te vullen. Deze vragenlijst meet uw ervaringen welke wij als praktijk gebruiken voor kwaliteitsdoeleinden.

Ons zorgaanbod

MCE Zorg en Wonen

MCE Zorg en Wonen

Vanuit MCE Zorg streven wij ernaar onze cliënten zoveel mogelijk thuis te begeleiden. Maar soms is de stap naar (begeleid) zelfstandig wonen nog even te groot. Om die overgang soepeler te laten verlopen, kunnen deze jongeren gebruik maken van onze 24-uurs woonlocatie.
VPT - Zorg bij je thuis

Zorg bij je thuis

Wanneer het kan, is begeleiding aan huis altijd beter dan begeleiding in een instelling. Daarom bieden wij het zogeheten Volledig Pakket Thuis.
Dat is dezelfde zorg die mensen in een instelling krijgen, alleen krijgen ze die zorg nu ook aan huis.
MCE Ambulante Zorg

MCE Ambulante zorg

Op vaste momenten een coach aan huis om jouw te ondersteunen.
MCE Dagbesteding

MCE Dagbesteding

Wij hebben onze eigen klussendienst van cliënten voor cliënten.
MCE Behandelaanbod

MCE Behandelaanbod

Wij bieden meerdere behandelingen aan binnen de WLZ-zorg.

MCE Psychologie

Voor inhoudelijke en psychologische begeleiding voor mensen met psychologische problemen.

MCE Diagnostiek

Voor nauwkeurige indiceren van de juiste zorg voor kleinschalige organisaties.

MCE Deskundigheid

Voor het bevorderen van deskundigheid binnen kleinschalige zorgorganisaties.
De combinatie van deze expertises maakt het zorgaanbod van MCE Zorg uniek.

Staat voor

 • een respectvolle houding
 • maakt beloftes waar
 • in dialoog met de cliënt
 • een vraaggerichte oplossing

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd

Werkgebied

 • Oost Gelre
 • Winterswijk
 • Doetinchem
 • Bronckhorst
 • Aalten
 • Montferland
 • Oude IJsselstreek
 • Berkelland