VPT Zorg in huis

MCE Zorg ondersteunt (jong)volwassen die een volgende stap naar zelfstandigheid willen maken. Wanneer het kan, is begeleiding aan huis altijd beter dan begeleiding in een instelling.

Volledig Pakket Thuis

Daarom bieden wij het zogeheten Volledig Pakket Thuis. Dat is dezelfde zorg die mensen in een instelling krijgen, alleen krijgen ze die zorg nu ook aan huis.

De volgende stap

Op weg naar zelfstandigheid

Het bevorderen van zelfstandigheid is een van de belangrijkste missies van MCE Zorg. Wij geloven niet in betutteling, maar laten mensen in hun waarde. Dat betekent onder andere dat we jongeren de vrijheid geven die ze aan kunnen en hen prikkelen om hun zelfredzaamheid te vergroten. We stellen kaders op, sturen waar nodig en helpen jongeren de volgende stap naar zelfstandigheid te maken. Indien de jongere daarvoor in aanmerking komt, bieden we deze ondersteuning aan huis.

Volledig Pakket Thuis

Alle zorg, maar dan thuis

Jongeren die een indicatie voor zorg met verblijf hebben, komen in aanmerking voor VPT. De jongere gaat dan niet naar de instelling, maar de instelling komt naar de jongere toe.

Overigens zijn instellingen niet verplicht deze vorm van begeleiding te bieden. MCE Zorg is echter overtuigd van de meerwaarde van VPT en biedt daarom de zorg uit het zorgzwaartepakket bij de jongere aan huis.

We helpen de jongeren bij het vinden van een zinvolle dagbesteding, leren hen het huishouden te bestieren en ondersteunen hen bij het participeren in de maatschappij.

7/24-uur bereikbaar

Extra zekerheid en veiligheid

Cliënten van MCE Zorg die VPT zorg ontvangen kunnen gebruik maken van de 24-uurs telefoon. Per situatie wordt bekeken en besproken met de cliënt wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn. Als het nodig is, gaat de bereikbare dienst naar de cliënt toe.

Doorverwijzen

Cliënten uit een van onderstaande groepen verwijzen wij graag door naar een collega-specialist:
 • Mensen met een IQ lager dan 55
 • Zedendelinquenten

Eigen bijdrage

Cliënten bij MCE Zorg die gebruik maken van woonbegeleiding, betalen een eigen bijdrage aan het CAK. De hoogte is afhankelijk van inkomen en zorgvorm. Op de website van het CAK is verdere informatie te vinden.

Ons zorgaanbod

MCE Zorg en Wonen

MCE Zorg en Wonen

Vanuit MCE Zorg streven wij ernaar onze cliënten zoveel mogelijk thuis te begeleiden. Maar soms is de stap naar (begeleid) zelfstandig wonen nog even te groot. Om die overgang soepeler te laten verlopen, kunnen deze jongeren gebruik maken van onze 24-uurs woonlocatie.
VPT - Zorg bij jouw thuis

Zorg bij je thuis

Wanneer het kan, is begeleiding aan huis altijd beter dan begeleiding in een instelling. Daarom bieden wij het zogeheten Volledig Pakket Thuis.
Dat is dezelfde zorg die mensen in een instelling krijgen, alleen krijgen ze die zorg nu ook aan huis.
MCE Ambulante Zorg

MCE Ambulante Zorg

Op vaste momenten een coach aan huis om jouw te ondersteunen.
MCE Dagbesteding

MCE Dagbesteding

Wij hebben onze eigen klussendienst van cliënten voor cliënten.
MCE Behandelaanbod

MCE Behandelaanbod

Wij bieden meerdere behandelingen aan binnen de WLZ-zorg.

MCE 
Improve!

Inhoudelijke en psychologische begeleiding.

MCE Diagnostiek

Nauwkeurige diognostiek voor de juiste zorg.

MCE Deskundigheid

Deskundigheids bevordering voor kleine zorgorganisaties.
De combinatie van deze expertises maakt ons zorgaanbod uniek!

Staat voor

 • een respectvolle houding
 • maakt beloftes waar
 • in dialoog met de cliënt
 • een vraaggerichte oplossing

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd

Werkgebied

 • Oost Gelre
 • Winterswijk
 • Doetinchem
 • Bronckhorst
 • Aalten
 • Montferland
 • Oude IJsselstreek
 • Berkelland